lauantai 15. maaliskuuta 2014

Mucuna Pruriens

Kuten olen aiemmin kertonut käyn lataamassa henkisiä voimavaroja kilpirauhasen vajaatoimintaa varten keskusteluryhmässä.

Meitä oli viimeksi viisi ravinnosta ja oman itsemme hoitamisesta koostuva ryhmittymä,
kapellimestarina oli ravintovalmennusta työkseen tekevä ammattilainen.

pinterestistä


Meillä oli puhetta yllä olevan kasvin, eli Mucuna pavun positiivisista vaikutuksista. 
Tilasin tänään omat papuni Fitness First nettikaupasta.
Heidän sivuiltaan lainattu kuvaus

"Mucuna pruriens - on yleinen papu Intiassa, joka on osottautunut sisältävän levadopaa (L-dihydroxyphenylalanine tai L-DOPA). Tämä on aminohappo, jota on kehossamme, joka muodostaa dopamiinia, jota tarvitaan aivojen toimintaan. Ayurvedalaisessa lääkityksessä on Mucuna pruriensia kauan käytetty afrodiisiakina sekä naisille, että miehille.
L-Dopa on aminohappo, jonka käytöllä on suuri joukko terveydellisiä etuja. Eräs näistä eduista on sen vaikutus kasvuhormonitasojen kasvuun. Ensisijaisesti se tunnetaan kuitenkin muuntumisesta dopamiiniksi, joka on olennainen koko kehomme ja etenkin aivojemme toiminnalle. Dopamiini on tunnettu sen hyvää mielialaa ja vireyttä tuovista vaikutuksista. L-Dopa on luonnollisessa hyvin imeytyvässä papu-uutteen (Mucuna Pruriens) muodossa.

Sisältää 15% L-dopa
a."

Kilpirauhasen vajaatoiminnassa dopamiinitaso on heti aamusta alhainen,
joten tästä syystä tämä on suositeltavien aineiden listalla.

Katsotaan millaisia vaikutuksia tällä saa aikaan.
Aion ottaa tätä 1/2tl aamuisin. Dopamiinia sisältävät ravinteet potkivat kilpirauhasta toimimaan paremmin, joten tämän kaltaiset tuotteet sopivat kanssasiskoilleni.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen papu, millaiset kokemukset nyt puolen vuoden jälkeen?

    VastaaPoista
  2. Oman kokemukseni perusteella etenkin päähän tämä vaikuttaa. Ja ehkä jonkin verran virkeyteen. Suosittelen kokeilemaan :)

    VastaaPoista

kiitos, ilahdutit kommentillasi ♥