tiistai 10. helmikuuta 2015

Kiinalaisen lääketieteen tuloksien purkua

Olen löytänyt suuren nautinnon ja punaisen langan.

Shiatsu kera kiinalaisen lääketieteen. Tuntuu juuri oikealta minulle♥

Hoitajani sanoi kuvitelleen haastattelun ensi reaktion olleen väärä ja olisi laittanut minut täysin eri tyypiksi mihin perusteelinen analyysi sitten ajoi.

Kehossani munuainen ja vesi elementti kaipaa vahvistusta.
Kerroinkin Heidille, että jännittävä yhteensattuma kuulla sana munuainen. Tämän saman sanan olen kuulut 16- vuotiaasta lähtien kun olen käynyt vyöhyketerapiassa. Tällöin ainut ongelmani on ollut niskajumit.
Olen käynyt varmasti kymmenen eri koulukunnan vyöhyketerapeutilla ja kaikki ovat sanoneet tämän munuaisen.
Kysyneet juonko tarpeeksi vettä jne.Tässä ovat saamani kotihoito-ohjeeni:

Ruokavalio:
ruususuola/merisuola, merilevä, merenelävät (jihuu sushi!), saksanpähkinä, persilija, ruusunmarja, vadelmanlehtitee, tuore inkivääri, kevätsipuli, mustikka, auringonkukansiemenet, mustapippuri, mausteet jne.
Vältettäviä: Kylmät ruuat ja juomat, sokeri, raakaruoka, kaupan mehut, viljat.

Pohdintaa yllä olevasta: ennen näitä ylimääräisiä kiloja minulla oli aina suolaisen himo. Olen opetellut makean elämän vasta +20 vuosilla. Suorastaan inhosin tyrkytystä kaikissa kyläpaikoissa, kun en saanut mitään kicksejä makeista leivonnaisista. Näihinkin kyllä saa itsensä totutettua. Rakastan juoda puhdistamattomasta merisuolasta tehtyä vettä, ennen yllä olevaa ohjetta oleva huomio. Tunnen piristyväni siitä. Rakastan mausteita, joten hihkuin riemusta kun ne olivat listallani. Alunperin hoitaja väläytteli, että ne ovat vältettävien listalla.
Rakastan salaatteja, mutta ongelmani on ollut, että se ei tahdo sulaa suolistokeikallaan. Check, osui ja uppos.
Juon aina juomani pöytälämpimänä, työkavereiden kauhuksi myös maidon :) Tykkään haloisesta kahvista ja kuten kirjoittelinkin aiemmin, että Thaimaassakin sain nautintoni kahvista kun toiset hörppivät limuja.
Myöskään en pidä jääkylmästä vedestä. Sokeri & viljan, ei tarvitse selitystä. Ne eivät oikeasti sovi kroppaani...


Lisäravinteet:
Probiootti, B-ryhmän vitamiinit, spiruliina/multigreens, E-vitamiini, Omega 3 ja 6
Pohdintani: Yep, probiootit ovat keholleni tarpeen. Molkosan on itselleni luonnolisin tapa tähän. B-ryhmän vitamiineista erityisesti tunnen virkistyväni ja samoin omegat tuntuvat hyvältä.
E-vitamiinista ei ole kokemusta, täytyy testata.


Liikunta:
Venyttelyt, erityisesti selän ja jalkojen venyttelyt. Intervallityyppinen liikunta.

Pohdintani: Vaikka kuinka tykkään uusimmasta ihastuksestani sh'bamista, niin totuus on vaan sama vanha. Menen ihan tukkoon. Tässä ihastuksessa pohkeet ja penikat ovat muusia. Ok. Tiedän kyllä että kuuluu urheiluun, mutta tiedän kyllä mikä on tavallista, tervettä kipua ja tämä ei ole sellaista.
Aion käydä jatkossakin, mutta en välttämättä ihan joka viikko. Olen käynyt muutamana aamuna tekemässä intervalleja ja venyttelyt päälle.
Tästä ei ainakaan vielä ole tullut samaa tukkoa kuin jumppaamisesta. Kuunnellen liikutaan..


Lisäksi:
Sain mukaani hoitoa tukevat kukkatipat sekä ohjeet painella itselleni sopivia akupisteitä.

I'm in love!2 kommenttia:

  1. Hei, löysin blogisi muutama päivä sitten ja takautuvasti olen lueskellut, mukavaa luettavaa :) Sellaista haluaisin kysyä, että missä olet shiatsussa käynyt? Samalla suunnalla elelen, ja shiatsun kokeilua olen miettinyt. Kiitos jo etukäteen :)

    VastaaPoista
  2. Kiva jos olet tykännyt. Tykkään laittaa tänne talteen kaikkia itseäni kiinnostavia juttuja :)
    http://www.luontopalvelutihanamaki.fi/palvelut.htm on paikka jossa olen hoidossa käynyt. Voin äärimmäisen lämpimästi suositella ♥

    VastaaPoista

kiitos, ilahdutit kommentillasi ♥