Nyt tuoremehupuristin on ollut pitkään kaapissa,
päätin, että mehustan koko omenapuumme hedelmät hyötykäyttöön.
Mehustuksessa on se etu, että kaikki vitamiinit ja hivenaineet saa kehoon nopeasti imeytyvässä muodossa.
Lapset ovat innoissaan näistä mehuista, ihan hurjasti ei mehua saa menemään, mutta kunhan edes vähäsen.
Tässä raaka-aineitani:
Napsautan kaikki omenat Ikean lohkojalla, sillä ajatus proteiinipitoisesta mehusta ei houkuttele.
Näin näen kaikki onteloiset siivut ja saan kompostikuormaan.
Tämän syksyn sadossa näköjään matoja riittää.
Mehustuksessa voi mehustaa myös siemenkodan.
Nyt olen jättänyt sen puristamatta. Ilman mitään sen kummempaa syytä. Aikaisemmin olen laittanut senkin koneen läpi, maku on ollut hyvä tällöinkin.
Kuva lainattu täältä (klik) |
Olen voittanut tämän itse asiassa joulukalenteri arvonnassa - onnellinen minä, vaikka arpaonneni on maailman huonoin.
Jos olisin itse ollut ostamassa mehustinta,
tämä olisi ollut houkuttelevampi vaihtoehto:
Kuva lainattu (klik) |
Kuten aiemmin perustelinkin, tässä syöttöaukko on käytännöllisempi.
Tässä esikoiseni valmistamassa haluamistaan raaka-aineista mehuansa.
Tässä tuorepuristetussa mehussa on myös kuituja.
Tämä oli oma kysymysmerkkini, näiden mehujen käytössä.
Sillä tuntui, että kaikki kuitu tulee tuosta poistoaukosta ulos.
Keskimmäisessä kuvassa näkyy hiukan kerrostumaa.
Alimmaisena on kirkas mehu, ja ylemmäksi kun katsoo näkyy sakeaa mehua sekä vaahtoa.
Nämä kaksi ylintä kerrosta ovat helposti liikkuvaa kuitua.
Omenamehun puristuksessa näkyy nopeasti entsyymien tuhon.
Tästä kuulemma johtuu kaupan omenamehujen väri.
Tästä johtuen puristettu mehu pitää juoda viidentoista minuutin sisällä.
Näin saa kaikki vitamiinit pumpattua irti käyttöön.
Petra Sippolan (klik) sivuilta löytyy paljon lisätietoa.
Olemme valmiita syksyyn, vitamiineilla pumpattuna!
Tässä esikoiseni valmistamassa haluamistaan raaka-aineista mehuansa.
Tässä tuorepuristetussa mehussa on myös kuituja.
Tämä oli oma kysymysmerkkini, näiden mehujen käytössä.
Sillä tuntui, että kaikki kuitu tulee tuosta poistoaukosta ulos.
Keskimmäisessä kuvassa näkyy hiukan kerrostumaa.
Alimmaisena on kirkas mehu, ja ylemmäksi kun katsoo näkyy sakeaa mehua sekä vaahtoa.
Nämä kaksi ylintä kerrosta ovat helposti liikkuvaa kuitua.
Omenamehun puristuksessa näkyy nopeasti entsyymien tuhon.
Tästä kuulemma johtuu kaupan omenamehujen väri.
Tästä johtuen puristettu mehu pitää juoda viidentoista minuutin sisällä.
Näin saa kaikki vitamiinit pumpattua irti käyttöön.
Petra Sippolan (klik) sivuilta löytyy paljon lisätietoa.
Olemme valmiita syksyyn, vitamiineilla pumpattuna!
Oi, näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta noi mehut! Meillä oli lapsuudenkodissa mehulinko, muistan miten ihanaa mehua tuli omenasta ja myös muista kasviksista, mm. porkkanasta. Pitäisi kokeilla taas, lapset varmasti innostuisivat myös :)
VastaaPoistaKannattaa testata, ja salaa saa livautettua mm. tuoretta pinaattia mukaan kun on päässyt vauhtiin.
VastaaPoistaVau! Tosi herkullisen näköistä. Voiko nuita mehuja pakastaa?
VastaaPoistaVoi pakastaa, mutta tällöin on osa vitamiineista jo mennen talven lumia.
VastaaPoistaParas ravintoarvo on kun mehun juo viiden minuutin sisällä puristuksesta.
Lainasin ystävälleni konetta viikonlopuksi, kun olimme reissussa.
Hän oli ihan myyty!